英語リスニング問題

2019年度の高校入試から、本校の英語の試験にリスニング問題が導入されます。
配点は15点(満点100点中)で、2つの形式での出題です。
次のリスニングのサンプル問題を参考にして、入試までに練習を積み重ねておいてください。

2019年度 高校入試問題 リスニング(サンプル問題)

Question 1

次の対話を聞き、最後の発言に対する相手の応答として最も適切なものを、①~④から1つ選びなさい。

Listening test 2018_19 question 1

① Yes, we have that in a Large, Medium, and small.
② Yes, we can wear that.
③ It’s $15.
④ How would you like to pay?

〔スクリプト〕
A) Excuse me, where can I try this on?
B) Ah, this way, sir.
A) Thanks. Do you have these in other sizes?

Question 2

長めの英文を1つ聞き、問いの答えとして最も適切なものを、①~④から1つずつ選びなさい。

Listening test 2018_19 question 2

問1 Who is the speaker talking to?

① Parents
② Teachers
③ Students
④ Firefighters

問2 What will happen today at school?

① Sports day
② A fire
③ Cultural festival
④ A fire drill

〔スクリプト〕

Good morning everybody! Today you will hear a fire alarm during one of your classes. When you hear it everyone must go outside. If you are in your classroom, leave all your things, and go outside as soon as possible. If you are outside playing sport, do not go back into the school building. This is only a practice, but please take this fire drill seriously. Please follow your teacher’s directions, and quickly and calmly come to the school yard. Follow the instructions of the firefighters in the yard. Remember it’s a practice though. Do not telephone the fire station.

• 在校生・保護者の方へ
  • 五十嵐校長のWEB日記